Blog

09/09/2022

Comparteix

Nou episodi del podcast del Museu Hidroelèctric. El fons local i les hidroelèctriques a la Biblioteca Maria Barbal.

Ja teniu disponible un nou podcast del Museu Hidroelèctric

També el podeu escoltar si cliqueu el següent enllaç:

https://go.ivoox.com/rf/92203990

El Programa 2 de la Temporada 1, és una entrevista a Laura Fuses i Joana Franch de la Biblioteca Maria Barbal de Tremp, on per començar ens parlen del fons local de la biblioteca. En el seu cas, el fons conté publicacions vinculades al Pallars Jussà, però també a l’Alta Ribagorça i al Pallars Sobirà. També s’inclouen les publicacions relacionades amb les hidroelèctriques, que varen tenir un fort increment amb el començament dels cursos d’estiu de la UdL sobre aquest tema.

Pel que fa a la Vall Fosca, ens comenten que les publicacions que més es demanen són les relacionades amb les hidroelèctriques i les que parlen d’excursionisme i natura.  

Els llibres del fons local són força especials. Per exemple, comenten que són l’única biblioteca de Catalunya que té un llibre sobre els orígens de la Barcelona Traction. Els llibres més demanats són “La Canadenca al Pallars” de Xavier Tarraubella, “Els llacs de la llum” de Martí Boneta i un recull fotogràfic de Feliu Izard i Xavier Tarraubella sobre la Canadenca. 

De les últimes incorporacions a la bibiblioteca en parlen al bloc Tarter de llibres. Dues de les darreres publicacions que hi han tractat són “La cimentera de Xerallo: els fonaments hidroelèctrics d’Enher al Pallars Jussà” d’Alberto Guijarro i Eva Perisé i “L’hospital de cartró. Una icona de l’arquitectura prefabricada“ de Sígrid Remacha. També ens parlen d’una de les darreres incorporacions “Qui va ser realment Carles Emili Montañès?” de Joaquim Monclús, un llibre que segueix la trajectòria de l’enginyer que va crear la Canadenca al costat del Dr. Pearson, mentre s’explica la història de Catalunya durant el segle passat.  

La Laura i la Joana ens comenten que a més  es poden consultar a la Biblioteca (i en parlen també al bloc) TdR (Treball sde Recerca), com per exemple “Leicester Michael Tingle” de la Flors Montanuy, un treball sobre aquest enginyer que va participar en les obres de la presa de Susterris i la de Camarasa.  A més, si algun estudiant està interessat a publicar en alguna biblioteca el seu TdR, també l’ajudaran en tot el procés i també l’ajudaran a fer cerca als catàlegs, saber si algú altre ha tractat amb anterioritat aquest mateix tema, l’assessoraran per fer les cerques bibliogràfiques, cercar els documents al fons, fer citacions correctament…

Finalment, ens fan dues recomanacions que són novetat, “Al llac” de Maria Barbal i “L’artilleria de Mr. Smith” de Francesc Puigpelat.

Podeu accedir a la pàgina web de la Biblioteca Maria Barbal des d’aquest enllaç. També tenen instagram, facebook i twitter!

També et pot interessar

Fira de la Pobleta: Era, era... i ara ni paller ni era

Jornada sobre Mediació i Accessibilitat

El Museu Hidroelèctric de Capdella, a Matrix Cultura 2050

El taller

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.