Tallers

Aigua corrent…, elèctrica

Joc didàctic de preguntes i respostes. El nostre guia ens presenta un tauler, unes fitxes, unes preguntes i unes normes. S’ha de jugar en equip i l’objectiu és aconseguir fer el mateix recorregut que fan l’aigua i la llum. La finalitat d’aquest joc és que els alumnes puguin endinsar-se en la central hidroelèctrica i el museu, tot arribant a entendre el procés d’electrificació de Catalunya.

Nivell: Mitjà i superior de primària
Durada: 3h
Preu: 100 € / grup classe

El Museu et visita

Els guies del Museu es desplaçaran a les escoles de les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Noguera i Segrià per tal de realitzar el taller d’El conte de la llum. El conte de la llum va ser escrit i il·lustrat pels nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles de la comarca del Pallars Jussà. Els dibuixos del conte són la base d’aquest taller itinerant adreçat als més petits, que els permetrà descobrir què és una central hidroelèctrica i què s’hi fa.

Nivell: Cicle infantil
Durada: 3 h
Preu: 100 € / grup classe + 60 € dietes

Coneix el Museu

Visita guiada que permet als estudiants conèixer perquè es construeix una central hidroelèctrica, i quines són les repercussions socials i econòmiques que comportà aquesta construcció a la Vall Fosca i a la resta de Catalunya. Abans de la visita, viatjarem en el temps de la mà del guia, que ens endinsarà en el passat de la nostra vall amb l’ajut d’imatges i de fotografies antigues.

Visita al Museu: recorregut pel recinte exterior i finalment, visita a la central hidroelèctrica i a la sala de l’exposició permanent, on els alumnes consolidaran els coneixements amb diversos recursos interactius.

Nivell: Primària, ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Durada: 2 h
Preu: 2 € / Alumne
Material docent:

Energia hidroelèctrica…, energia renovable

Taller sobre energies renovables que permet als alumnes conèixer el procés de generació d’energia hidroelèctrica. Amb l’ajut de la maqueta d’una turbina Pelton s’entendrà el funcionament de la central i el procés de creació d’energia hidràulica.

Nivell: ESO, Batxillerat i Cicles formatius
Durada: 3 h
Preu: 100 € / grup classe
Material docent:

Curs de natura

El riu Flamisell amaga moltes sorpreses. Aquest taller ajudarà els alumnes a interpretar el medi físic de la Vall Fosca. No només s’explicarà la hidrologia, sinó també la botànica i la geologia, fet que permetrà als alumnes consolidar els coneixements adquirits a l’assignatura de medi.

Nivell: Primària, ESO i Batxillerat
Durada: Dia sencer
Preu: 150 € / grup classe

Més informació

Nom i cognoms*
Correu electrònic*
Telèfon
El vostre missatge*
El Museu Hidroelèctric de Capdella com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privadesa.
Accepta les condicions*