Blog

11/10/2022

Comparteix

Nou episodi del podcast del Museu Hidroelèctric. El cel estrellat de la Vall Fosca segons Celístia Pirineus.

Ja teniu disponible un nou episodi del podcast del Museu Hidroelèctric.

També el podeu escoltar si cliqueu el següent enllaç:

https://go.ivoox.com/rf/93766623

El Programa 3 de la Temporada 1 del podcast del Museu Hidroelèctric de la Central de Capdella és una entrevista a Kike Herrero, que juntament amb Xavier Palau formen Celístia Pirineus

Celístia Pirineus té com a objectiu la divulgació sobre astronomia, amb una passió encomanadissa. Combinen les activitats astronòmiques amb el coneixement del paisatge, la gastronomia i el territori. Tant el Xavier com el Kike són experts en el seu camp. Xavier Palau és Màster en Astronomia i Astrofísica, i promotor del Parc Astronòmic del Montsec. Kike Herrero té una Llicenciatura en Física, Màster d’Astrofísica i un Doctorat en recerca de planetes extrasolar, i a més treballa també com a astrònom a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya. Tots dos són experts en astrofotografia, disciplina de la qual en fan tallers, en els que ensenyen a fer fotografies del cel nocturn. 

L’activitat de Celístia Pirineus es desenvolupa principalment al Pallars Jussà i la Noguera, que són destinacions que han estat recentment certificades per la UNESCO com a reserves starlight. Kike ens explica a l’entrevista la importància d’aquest certificat i com ha impulsat l’astroturisme. A més, fa un repàs de les activitats que es poden fer amb Celístia Pirineus, que també podeu consultar a la seva web www.celistia.cat o a les seves xarxes socials facebook, instagram i twitter.

L’entrevista té lloc al mirador d’Obeix, situat vora la cruïlla de Sant Cristau. A més del mirador que situa els pobles de la coma (Paüls de Flamisell, Mont-ros i Pobellà) i alguns pobles del sud (la Plana de Mont-ros, Beranui, Castell-estaó o Antist), també hi trobem el mirador dels estels. Kike detalla en què consisteix aquest mirador, que té un planisferi, que us ajudarà a identificar els estels i constel·lacions que es veuen a cada moment des de l’indret on esteu mirant. A més, també hi trobem un màstil que assenyala l’estrella polar, que serveix de referència per orientar-nos durant la nit.

Mirador dels estels a Obeix.

També et pot interessar

Les nostres exposicions en 360º

Fira de la Pobleta: Era, era... i ara ni paller ni era

Jornada sobre Mediació i Accessibilitat

El Museu Hidroelèctric de Capdella, a Matrix Cultura 2050

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *