Blog

02/09/2022

Comparteix

El taller

El taller és l’edifici que es troba a l’est de la sala de màquines de la central de Capdella. Antigament, era l’espai on es feien les reparacions que necessitava la maquinària de la central i el dia a dia al campament. El Llibre de Capdella descriu quines eren les eines principals que s’hi podien trobar, entre d’altres, 3 torns, 1 trepanadora, 1 serra, 1 polidora, 1 llimadora i 1 serra, a més de 3 dipòsits d’oli que s’usaven abans de la instal·lació del sistema de filtració.

El taller es comunicava amb l’estació transformadora (el poste) mitjançant un sistema de raïls per on es transportaven els transformadors o els interruptors en el cas que necessitessin ser reparats o revisats. A més, es va instal·lar un pont-grua de 25 tones que ajudava a la manipulació d’aquesta maquinària.

Avui dia, el taller és un espai compartit entre el Museu i Endesa. El Museu en fa ús com a sala d’exposicions temporal, actualment amb “Enfilant l’agulla”, l’exposició sobre la indumentària que portaven els padrins i repadrins a la Vall Fosca. Quan vingueu a visitar-la, a més de les peces de roba i mobles que hi ha exposades, no oblideu parar atenció també a aquest edifici tan singular!

També et pot interessar

Fira de la Pobleta: Era, era... i ara ni paller ni era

Jornada sobre Mediació i Accessibilitat

El Museu Hidroelèctric de Capdella, a Matrix Cultura 2050

Les filadores

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.